Kolejny certyfikat trafi do Jankowej
Kolejny certyfikat trafi do Jankowej… a ściślej – do przedstawicieli firmy Juhas-Bis Krystyna Gargula, której siedziba jest zlokalizowana w tej małopolskiej miejscowości.
– Lokalizacja naszego przedsiębiorstwa zapewnia zaopatrzenie w odpowiednią ilość surowców, składników i materiałów pomocniczych niezbędnych w procesie produkcji. Są to tereny wolne od zanieczyszczeń przemysłowych – podkreślają przedstawiciele firmy.
Zakład specjalizuje się w produkcji regionalnych wyrobów mleczarskich, tj. Syrecków sądeckich. Specjały te są tworzone ręcznie z mleka krowiego pasteryzowanego. W procesie ich produkcji nie stosuje się konserwantów i sztucznych barwników. Solankowanie i naturalne wędzenie sprawia, że Syrecki charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem. Jak podkreślają przedstawiciele firmy Juhas-Bis, należą oni do wąskiego grona producentów, którzy stosują naturalny sposób wędzenia zrąbkami bukowymi.
– Wyroby naszego przedsiębiorstwa wytwarzane są wyłącznie z naturalnych składników, bez stosowania substancji przedłużających trwałość produktu. W produkcji naszych serków łączymy nowoczesną technologię z tradycyjnymi metodami produkcji. Mleko do produkcji serków pozyskiwane jest od krów rasy czerwonej polskiej z ekologicznych okolic gminy Łużna. Gmina ta jest ostoją krowy czerwonej polskiej, a mleko charakteryzuje wyjątkowy smak i aromat – dodają reprezentanci małopolskiej firmy.
Opisując Syrecki sądeckie nie sposób pominąć faktu, iż specjały te już po raz trzeci zdobyły godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Loża Ekspertów przyznała im kolejny certyfikat jakości i tytuł TOP PRODUKT. Decyzja o wyróżnieniu zapadła podczas XX audytu żywności, poprzednio Syrecki nagrodzone zostały w trakcie XIII certyfikacji, która miała miejsce niemal dwa lata temu. Kolejne wyróżnienie nagrodzonych wcześniej wyrób dowodzi, że producent z Małopolski, mimo upływającego czasu, utrzymuje najwyższą jakość.
http://blog.docenpolskie.pl/kolejny-certyfikat-trafi-do-jankowej/2016/05/10/